راه اندازی خودرو

راه اندازی خودرو

تمام مباحث مورد نیاز درباره راه اندازی خودرو برای موفقیت در آزمون آیین نامه پایه 3 ( خودرو سواری)

در این بخش از "کتاب یار" به مباحث مرتبط با راه اندازی خودرو در آیین‌نامه خودروسواری پرداخته شده است. هدف اصلی این بخش، ارائه تمامی مطالب مهم مرتبط با آزمون آیین‌نامه خودروسواری - پایه 3 است. مطالب به دسته‌بندی‌های مختلفی برای یادگیری آسان‌تر درباره راه اندازی خودرو تقسیم شده‌اند. همچنین می توانید با شرکت در آزمون های طلایی گواهینامه خودرو سواری گواهیتو قبولی 100 درصدی خود را تضمین کنید .

1- تنظیم صندلی

 اگر شخص دیگری از خودرو استفاده نموده و تنظیم صندلی را تغییر داده، ضروری است بر حسب قد و اندام شما به‌طور مجدد تنظیم شود. هدف از تنظیم صندلی تسلط کامل پاها و دست‌ها بر تجهیزات کنترلی همچون پدال‌ها، اهرم‌ها و غربیلک فرمان می‌باشد. عدم تسلط کافی بر روی تجهیزات فوق باعث می‌شود تا واکنش و عکس‌العمل راننده در مقابله با خطرات، مناسب نبوده و یا با تأخیر زمانی بالا صورت پذیرد در حالی که هنگام حرکت در سرعت‌های بالا، تنها چند صدم از ثانیه نیز می‌تواند در نجات یا فرار از تصادف و برخورد تأثیرگذار باشد. صندلی راننده دست کم باید در دو جهت نشان داده شده در شکل ذیل قابلیت تنظیم داشته باشد. تنظیم صندلی علاوه بر موارد بالا، در میدان دید شما نیز مؤثر است.


2 - خلاص کردن دنده

 توجه نمایید که برای قرار دادن دسته دنده در حالت خلاص باید پدال کلاچ را قبل از آن فشرد. بعد از خلاص کردن دنده، پدال کلاج را رها کنید.


3 - روشن کردن خودرو

 با چرخاندن سوئیچ و قرار دادن آن در حالت START، موتور خودرو روشن می‌شود. در این ‌حالت خودرو هنوز متوقف است و موتور در حالت درجا کار می‌کند.


4 - بستن کمربند ایمنی

 بعد از انجام تنظیمات اولیه، بستن کمربند ایمنی ضروری است. کمربند ایمنی باید حتماً از نوع 3 نقطه­‌ای باشد. این نوع کمربندها علاوه‌ بر پوشش دادن ران‌ها، نیم تنه بالایی بدن را نیز نگه می‌دارند. البته امروزه تمامی خودروها مجهز به کمربندهای 3 نقطه­ای‌ هستند اما ممکن است در بعضی از خودروهای قدیمی‌تر از نوع 2 نقطه‌ای باشند. منظور از کمربند 3 نقطه­ای‌، کمربندی است که دارای 3 محل اتصال است؛ از دو محل به بدنه خودرو دارای اتصال ثابت است و نقطه سوم نیز مربوط به محل قفل شدن کمربند می‌باشد که اتصال غیر دائمی است.


5 - تنظیم آینه‌ها

 هر خودرو سواری دست‌کم دارای ۳ آیینه می‌باشد. مهم­ترین آن‌ها آینه دید عقب است که داخل اتاق و در قسمت بالایی شیشه جلو نصب می‌گردد استفاده از آینه‌ها با چند بازو و مفصل کنترلی، امکان تنظیم بهتر و دقیق‌تری را فراهم می‌نماید. دو آینه­ی دیگر خودرو، آینه‌های بغل می‌باشند که در صورت تنظیم مناسب آن‌ها، در افزایش و بهبود میدان دید شما بسیار مؤثر خواهند بود


6 - پایین آوردن ترمز دستی

 برای غیر فعال نمودن ترمز دستی، تکمه­ای را که در انتهای آن قرار دارد بفشارید و اهرم ترمز دستی را به سمت پایین بیاورید.


صکادرات یا صادرکات ؟

همواره در تبیین قوانین راهنمایی و رانندگی سلامت جان افراد دارای اهمیت فراوانی است . یکی از مواردی که در قوانین جدید تغییر کرده است  مراحل ابتدایی رانندگی است . هنگامی که خودرو را روشن میکنید احتمالات فراوانی است که موجب می شود شما از خودرو به سرعت پیاده شوید و مشکل را مرتفع کنید . مواردی مانند اتصالی کردن سیم کشی خودرو - آتش سوزی خودرو – صداهای نا هنجار از موتور خودرو و ... . با توجه به این مسائل بستن کمربند می بایست بعد از روشن شدن خودرو اتفاق بافتد تا در صورت لزوم راننده بتواند به سرعت به بررسی مشکل پیش آمده بپردازد . در نتیجه در قوانین جدید صکادرات جای خود را به صادرکات داده است.