چراغ های ترافیکی و هر آنچه جهت آزمون آیین نامه نیاز است درباره آن بدانید .
بخش چراغهای راهنمایی و رانندگی در آزمون رانندگی پایه 3، یکی از بخشهای حیاتی میباشد که نمایانگر شناخت داوطلبان از قوانین و نظام راهنمایی و رانندگی است. این بخش شامل سوالاتی متنوع درباره نحوه تعامل با چراغهای راهنمایی، نشانههای راهنمایی، و اولویتبندی در مواقع مختلف رانندگی است. همچنین می توانید با خرید آزمون های طلایی گواهیتو قبولی صد در صدی خود را در آزمون آیین نامه تضمین نمایید.
مباحث مهم این بخش عبارتند از:
1. نحوه تفسیر چراغهای راهنمایی:
- فهم رنگها و نشانههای مختلف چراغها.
- تدابیر در صورت مشاهده چراغهای خاموش یا نقصانی.
2. علائم و نشانههای راهنمایی:
- تعریف و تفاوت علائم مختلف راهنمایی.
- توجه به نشانههای اخطار و ممنوعیت.
3. اولویتبندی و تصمیمگیری:
- درک اولویت و ترتیب عبور در تقاطعها و چهارراهها.
- تصمیمگیری در شرایط ناگهانی و مواقع اضطراری.
4. رفتار در مواجهه با چراغهای راهنمایی مختلف:
- رفتار صحیح در مواجهه با چراغهای قرمز، زرد، و سبز.
- تطابق با الگوهای چراغها در تقاطعها و گرههای مختلف.
چراغ راهنمایی و رانندگی بهمنظور منظم کردن و کنترل ترافیک نصب میشود. رانندگان موظف به رعایت فرمانهای چراغها میباشند. این فرمانها در واقع چراغهای رنگی هستند که در یک ردیف قرار داشته و به ترتیب روشن و خاموش میشوند. مفهوم رنگهای چراغها به این شرح است:
در این بخش چه می آموزید ؟
زمانی که چراغ سبز است شما میتوانید به مسیر خود ادامه داده از تقاطع گذر کنید. در هنگام عبور از تقاطع مراقب خودروهایی که از چراغ راهنمایی و رانندگی اطاعت نکرده و وارد تقاطع شدهاند باشید. بسیار از تصادفات خطرناک توسط وسایل نقلیهای که از چراغ قرمز عبور میکند رخ میدهد. همچنین مراقب عابرین پیاده که ممکن است در حال عبور از تقاطع باشند، باشید.رانندگان وسایل نقلیه ای که با چراغ سبز روبرو میشوند حق عبور یا گردش دارند؛ مگر آن که گردش به وسیله علامت دیگری ممنوع شده باشد. در هر حال وسایل نقلیه در حال گردش باید حق تقدم عبور وسایل نقلیهای را که در مسیر مجاز خود مستقیم میروند و حق تقدم پیادگانی را که از گذرگاه پیاده در حرکتند رعایت نمایند.
با وجود این اگر جریان ترافیک در جهتی که آنها در حال پیش رفتن هستند آنچنان متراکم باشد که چنانچه وارد تقاطع گردند با تغییر و تبدیل بعدی رنگ چراغ نتوانند از آن خارج شوند، چراغ سبز در تقاطع، رانندگان را برای ادامه حرکت مجاز نخواهد ساخت.
چراغ زرد به معنی هشدار برای تغییر رنگ چراغ از سبز به قرمز میباشد. اگر چراغ زرد است و شما به تقاطع نزدیک میشوید، از سرعت خود بکاهید تا بتوانید به آرامی در پشت خط توقف بایستید. در صورت ورود قبلی به تقاطع به حرکت خود ادامه داده و با رعایت مقررات و حق تقدم عبور از تقاطع یا گذرگاه عبور کنید.
رانندگان وسایل نقلیهای که با این چراغ روبرو میگردند نباید از خط ایست یا از تراز چراغ راهنمایی و رانندگی عبور کنند؛ مگر آن که آنچنان به خط ایست تقاطع و یا چراغ راهنمایی و رانندگی نزدیک شده باشند که بیش از عبور از خط ایست یا تراز چراغ راهنمایی و رانندگی نتوانند به آسانی توقف نمایند.
چراغ قرمز به معنی توقف میباشد. زمانی که چراغ قرمز است باید پشت خط عابر پیاده یا خط ایست توقف نمایید. در صورت نبودن خط ایست در فاصله 5 متری چراغ راهنمایی و رانندگی بایستید و تا روشن شدن چراغ سبز و تخلیه تقاطع از وسایل نقلیه منتظر بمانید.
وجود این چراغ در تقاطعها نشان دهنده این است که میتوانید با احتیاط و سرعت کم از تقاطع عبور کنید در این حالت مراقب عبور عابرین پیاده نیز باشید.
رانندگان وسایل نقلیه مکلفند با دیدن این چراغ از تقاطع و گذرگاه پیاده با احتیاط و سرعت کم عبور نمایند. این چراغ معمولاً در محل برخورد راه اصلی با فرعی نصب میگردد.
در صورت برخورد با این چراغ باید قبل از خط ایست توقف نموده و پس از اطمینان از نبودن خطر تصادف و رعایت حق تقدم عبور، حرکت و عبور نمایید.
رانندگان وسایل نقلیه در صورت برخورد با این چراغ نباید از خط ایست و یا در صورت نبودن خط ایست از تراز چراغ راهنمایی و رانندگی فراتر روند و باید توقف نموده. این چراغ معمولاً در محل برخورد راه فرعی با اصلی به همراه تابلو ایست و یا رعایت حق تقدم نصب میگردد.
در تقاطع هایی که مسیر جداگانه گردش به راست به وسیله جدول یا خط کشی تعبیه نشده است، در هنگامی که چراغ راهنمایی و رانندگی قرمز است، رانندگانی که قصد گردش به راست داشته باشند در صورت نصب تابلوی ویژه ای که گردش به راست را مجاز اعلام مینماید، میتوانند از منتهی الیه سمت راست راه و با رعایت احتیاط و حق تقدم عبور وسایل نقلیه و پیادگانی که با چراغ سبز در حال عبور میباشند. وارد راه مجاور سمت راست شوند.
برخی از چراغهای راهنمایی و رانندگی علاوه بر چراغهای دایره شکل دارای پیکانهایی میباشند. این پیکانها به منظور کنترل جهت حرکت ترافیک که قصد گردش در تقاطعها هم دارند میباشد. اگر شما میخواهید مستقیم به مسیر خود ادامه دهید باید به چراغهای دایرهای شکل توجه نمایید اما اگر قصد گردش و تغییر مسیر حرکت را دارید به پیکانهای موجود در چراغ توجه کنید.
این حالت به این معنی است که شما نمیتوانید به حرکت به صورت مستقیم ادامه دهید اما در صورتی که قصد حرکت در جهت پیکان سبز را دارید میتوانید با احتیاط این کار را انجام دهید. به خاطر داشته باشید شما به عنوان راننده باید به تمامی عابرین پیاده که در حال عبور از تقاطع هستند راه بدهید.
در این حالت عبور مستقیم و گردش در جهت پیکان مجاز میباشد.
عبور مستقیم مجاز بوده ولی گردش به سمت پیکان غیر مجاز میباشد.
به یاد داشته باشید دستورات پلیس بر کلیه قوانین و چراغهای راهنما و تابلوها اولویت دارد.
در چراغ هایی که به عنوان چراغ راهنمای عابر پیاده مورد استفاده قرار میگیرند، رنگ ها دارای معانی زیر است:
چراغ سبز- پیادگان مجاز به عبور از عرض راه میباشند.
چراغ قرمز- عبور پیادگان از عرض راه ممنوع است.
عابرین پیاده در هنگام تردد در راهها موظفند:
در تقاطع ها با روشن شدن چراغ سبز مقابل خود (چراغ عابر) حرکت نمایند و هنکامی که چراغ عابر قرمز بود عبور نکنند.