گردش ( دور زدن )

گردش ( دور زدن )

تمام مباحث مورد نیاز درباره دور زدن خودن برای موفقیت در آزمون آیین نامه پایه 3 ( خودرو سواری)

د ر این بخش از "کتاب یار" به مباحث مرتبط با گردش خودرو در آزمون آیین نامه خودروسوا ری پرداخته شده است. هدف اصلی این بخش، ارائه تمامی مطالب مهم مرتبط با آزمون آیین نامه خودروسوا ری - پایه 3 است. مطالب به دسته بندی های مختلفی برای یادگیری آسانتر درباره گردش خودرو ها تقسیم شده اند. همچنین می توانید با شرکت در آزمون های طلایی گواهینامه خودرو سواری گواهیتو قبولی 100 درصدی خود را تضمین کنید .

قواعد گردش در تقاطع‌ها به شرح زیر است:

الف: برای گردش به راست باید با توجه به‌سرعت و جهت و موقعیت وسایل نقلیه‌ای که در جلو عقب حرکت می‌کنند با فاصله کافی و مناسب و با استفاده از چراغ راهنما و یا با دادن علامت، وارد خط عبور سمت راست شده و به‌طور کامل از کنار تقاطع بگذرند.

ب: برای گردش به چپ باید با توجه به‌سرعت و جهت و موقعیت وسایل نقلیه‌ای که در جلو عقب حرکت می‌کنند از فاصله کافی و مناسب چراغ راهنما استفاده نموده و یا با دادن علامت وارد مسیر مجاز سمت چپ شده به‌طوری‌که پس از ورود به تقاطع، وسیله نقلیه در حدود مرکز تقاطع قرار گیرد سپس با رعایت حق تقدم عبور وسایل نقلیه‌ای که مستقیم و در مسیر و محل مجاز در حرکت‌اند با حداقل سرعت به چپ گردش نماید به نحوی که پس از ورود به خیابان موردنظر در مجاورت محور وسط آن خیابان قرار گیرد.

پ: برای گردش به چپ در راه‌های بیرون شهر که منحصر به دو خط عبور و رفت‌وبرگشت بوده و مانع فیزیکی وسط جاده وجود نداشته باشد رانندگان وسایل نقلیه موظف‌اند وسیله نقلیه را در شانه راه و در صورت نبودن آن، در منتهی‌الیه سمت راست راه متوقف نموده و سپس با توجه به‌سرعت و جهت و موقعیت وسایل نقلیه‌ای که به‌طور مستقیم در حال حرکت می‌باشند و با استفاده از چراغ راهنما و یا با دادن علامت اقدام به گردش نمایند.

  • در راه‌های یک‌طرفه برای گردش به چپ، رانندگان موظف‌اند وسیله نقلیه را به منتهی‌الیه طرف چپ خیابان هدایت و سپس به چپ گردش کنند.
  • دور زدن در فاصله 150 متری پیچ‌ها و سربالایی‌ها و تونل‌ها که میدان دید کافی نیست و همچنین از روی خط پر یا ممتد (یک خط ممتد یا دو خط ممتد) ممنوع است.

علامت دادن برای گردش رانندگان وسایل نقلیه موتوری که دارای چراغ راهنما باشند

در تقاطع‌هایی که مسیر جداگانه گردش به راست به‌وسیله جدول یا خط‌کشی تعبیه نشده است، در هنگامی‌که چراغ راهنمایی و رانندگی قرمز است، رانندگانی که قصد گردش به راست داشته باشند در صورت نصب تابلوی ویژه‌ای که گردش به راست را مجاز اعلام می‌نماید، می‌توانند از منتهی‌الیه سمت راست راه و با رعایت احتیاط و حق تقدم عبور وسایل نقلیه و پیادگانی که با چراغ سبز در حال عبور می‌باشند. وارد راه مجاور سمت راست شوند.

رانندگانی که قصد گردش به راست یا به چپ یا توقف یا تغییر مسیر را دارند مکلف‌اند از فاصله حدود ۱۰۰ متر مانده به محل گردش یا توقف به‌وسیله چراغ راهنمایی به ترتیب زیر علامت دهند:

الف- برای گردش به راست، چراغ راهنمای سمت راست وسیله نقلیه را روشن کنند.

ب- برای گردش به چپ، چراغ راهنمای سمت چپ را روشن نمایند.


علامت دادن برای گردش رانندگان وسایل نقلیه موتوری که چراغ راهنما نداشته باشند 

  • رانندگان وسایل نقلیه موتوری که چراغ راهنما نداشته باشند باید با دست به شرح زیر علامت بدهند:

الف- برای گردش یا تغییر مسیر به راست، دست چپ را به‌طرف بالا نگهدارند.

ب- برای گردش یا تغییر مسیر به چپ، دست چپ را به‌طور افقی نگهدارند.

رانندگان کلیه وسایل نقلیه موظف‌اند از خط عبور یا مسیر عبوری سمت راست راه حرکت نمایند، مگر در:

هنگام گردش به چپ

  • رانندگی در بخش وسط راه‌هایی که به‌وسیله خط‌کشی یا علائم دیگر به سه بخش تقسیم شده‌اند، به‌جز برای سبقت گرفتن یا گردش به چپ، بر حسب مورد با رعایت علائم و مقررات مربوط، ممنوع است.

در برخی از بخش‌های راه که یکی خط از دو خط ممتد به خط بریده تبدیل شده است، رانندگانی که در سمت خط بریده در حرکت‌اند مجاز به سبقت گرفتن و یا گردش به چپ، برحسب مورد و با توجه به طول خط بریده و با رعایت مقررات بخش‌های سبقت و گردش، می‌باشند

  • در میدان‌هایی که به‌وسیله علائم، مانند خط‌کشی و یا موانع فیزیکی مشخص شده‌اند رانندگان وسایل نقلیه موظف‌اند از سمت راست آن‌ها گردش نمایند و حرکت در خلاف جهت تعیین شده ممنوع است، مگر آن‌که به‌وسیله علائم دیگر، عبور از سمت چپ مجاز اعلام شود.
  • سبقت گرفتن از طرف راست وسیله نقلیه‌ای که در حال گردش به چپ می‌باشد مجاز خواهد بود.